Když motorkáři s dobrým srdcem pomáhají dobré věci

Když motorkáři s dobrým srdcem pomáhají dobré věci.

V sobotu 11. 5. 2019 před 16 hodinou dorazila k Lékařské Fakultě Univerzity Palackého v Olomouci skupina motorkářů z motoklklubu Wanted RC z Ústí nad Labem a další přátelé a skupiny z Litomyšle, Svitav a další. Podle slov Chozého, vicepresidenta klubu Wanted, motorkáři vědí, že dnes je tohle slovo v médiích něco jako “grázlové, lumpové, piráti silnic…”. Proto se tito motorkáři chovají na silnici slušně a dávají pozor i jeden na druhého.

Navíc, jejich jízda má i přesah a jiný rozměr, je charitativní. Finance, které mezi sebou vyberou, předávají na výzkum rakoviny a to už od roku 2013.

Letos přijeli v počtu 30 motorek a to přes nepříznivé předpovědí počasí, nakonec však měli štěstí a žádná velká bouřka je nechytla. V Olomouci se setkali s Nadací pro výzkum rakoviny a vědci z Ústavu molekulární a translační medicíny.  Ředitel Ústavu doc. MUDr. Marián Hajdúch nastínil na co je výzkum zaměřen a poté se zájemci v menších skupinách odebrali na prohlídku laboratoří.

Ani na děti se nezapomnělo, povozily se, vyfotily a jejich radost byla nesmírná. 

Rakovina nám ješte neřekla poslední slovo

Pomozte nám budovat společnou budoucnost

bez

RAKOVINY

Chodí vaše maminka ke gynekologovi?

Nejvíce je rakovina děložního hrdla rozšířená u žen ve věkové kategorii nad 55 let

Účastníci kromě toho, že se dověděli jakým výzkumem se na Ústavu zabývají odborníci, zhlédli laboratoře a potom nám předali šek na 64 500 kč.

 Ty Nadace prožije na projekty související se zlepšováním prevence rakoviny děložního čípku na kterou v České republice zemře až 300 žen.

 

Děkujeme a těšíme se na setkání v příštím roce.

Sdílej